foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

1 mei 2015, de datum dat de Olympische kwalificatie begint voor Rio 2016. Tot en met 1 mei 2016 is het doel om zoveel mogelijk punten te halen, de 10 beste toernooiresultaten tellen en daarmee moet je bij de top 16 staan. En dat betekent dat het nu officieel begonnen is, de kwalificatieperiode.

In Australie speel ik mijn eerste toernooi in deze periode. De Australian Open, een Super Serie. Daarna vlieg ik meteen door naar Indonesie, wat een Premier Super Serie is, het hoogste van het hoogste. De top 10 van de wereldranglijst moet daarbij verplicht aanwezig zijn. Dat het niet makkelijk zal worden komend jaar staat vast, echter geeft mij dat alleen maar meer motivatie om er keihard voor te gaan knokken. Elk toernooi opnieuw alles uit mezelf zien te halen. Alles voor dat ene doel: De Olympische Spelen! 

En natuurlijk moeten we ook realistisch blijven. 2016 gaat voor mij lastig worden, ik speel alleen de damesdubbel met Samantha en op dit moment doen Selena en Eefje het erg goed en staan zij boven ons op de ranglijst. Om ons allebei te kwalificeren is haast onmogelijk. Echter proberen doen we het natuurlijk wel! Het zal de komende periode een tijd worden van reizen, spelen, eten en slapen. Meer weg van huis dan thuis zijn, een leven uit de koffer. Mijn schema t/m november ziet er als volgt uit:

26 – 31 mei: Australian Open

2 – 7 juni: Indonesian Open

16 – 21 juni: US Open

23 - 28 juni: Canada Open

3 juli – 6 augustus: trainingsblok voor het WK

11 - 16 augustus: WK in Indonesie

8 – 13 september: Japan Open

15 – 20 september: Korea Open

6 – 11 oktober: Dutch Open

13 – 18 oktober: Denmark Open

20 – 25 oktober: French Open

27 oktober – 1 november: Bitburger Open

10 – 15 november: China Open

17 – 22 november: Hong Kong Open

Oftewel met die vliegpunten komt het wel goed het komende half jaar! Ik kijk er erg naar uit om te gaan spelen en ook deze enorme bak met ervaring op te gaan doen. Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden van al mijn belevenissen! Stay tuned, want het is begonnen!