foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Het WK! Altijd weer een eer om daar aan mee te mogen doen, ook al is het mijn 3e keer dat ik bij een WK aanwezig ben, het blijft elke keer weer een mooi gevoel om daar te staan. Mijn allereerste WK was ook mijn beste resultaat so far, de laatste 16. Het WK vorig jaar kwamen we tot de tweede ronde en dit WK wisten we dat we een pittige loting hadden, maar dat het wel mogelijk zou zijn om door te dringen tot de tweede ronde, als we goed zouden spelen.

 

Een koppel uit Indonesië hadden we via die loting getroffen, en laat daar nou net het WK gehouden worden. Een land waarin je eigenlijk niet tegen de inwoners wilt spelen, want dan spelen zij altijd met een 'man' meer omdat het publiek daar zo ongelofelijk uit hun dak gaat om ze aan te moedigen. Ik was blij dat ik dit in juni al een keer had meegemaakt, zodat ik er nu niet meer zo erg van opkeek, maar het blijft geweldig om te zien en mee te maken hoe de supporters hier uit hun dak gaan. Ik zou het oprecht geweldig vinden als we bij de Dutch Open een zelfde soort publiek zouden kunnen creëren, maar ik ben mij er ook van bewust dat we daarvoor misschien in een landje wonen waarin je al snel wordt aangekeken of je gek bent als je verkleed en met schmink op je gezicht naar een badmintonwedstrijd gaat kijken. 

We hadden een paar dagen om te wennen aan de jetlag, de omstandigheden in de hal (wind van de airco) en de warmte buiten. Na 4 dagen acclimatiseren was het dan eindelijk zo ver! Op dinsdagmiddag mochten we eindelijk aantreden. Ik voelde me super goed en had er enorm veel zin in om de baan op te gaan. Het publiek ging uit zijn dak voor onze tegenstanders, maar man wat krijg ik daar een extra energie van en wat geeft mij dat een kick om nog beter te gaan spelen. We begonnen toch een beetje onwennig met de wind, we konden in de eerste set bijna geen fatsoenlijke lift spelen, want dan ging hij achter een flink stuk de baan uit. Druk zetten en het voorveld behouden was dus het doel. We kwamen er beter in, maar niet meer op tijd om de eerste set nog te kunnen winnen. In de tweede set konden wij wel liften omdat we de wind tegen ons hadden en toen hadden zij meer problemen met controle over die lifts. Hierin behielden wij goed ons geduld en wisten we een derde set af te dwingen. Weer begonnen we niet goed, na een 9-3 achterstand konden we ons echter super goed terug knokken de wedstrijd in en wisselden we bij een 11-9 achterstand. Nu hadden we de goede kant! Het ging gelijk op en bij een geluksballetje kwamen we op een 15-14 voorsprong. Echter moesten we hier een beetje om lachen en zijn we waarschijnlijk daar net dat stukje focus verloren wat we daarvoor wel hadden. We kwamen daarna steeds net een fractie te laat overal waardoor zij ons konden verplaatsen en het net konden opeisen. We liepen toen achter de feiten aan en dat heeft ons de wedstrijd gekost. Super zuur, zeker omdat we echt een goede wedstrijd aan het spelen waren en er een overwinning in de lucht hing!

Na de wedstrijd was ik ook nog de gelukkige die naar de dopingcontrole mocht. Uiteindelijk kon ik redelijk snel plassen dus duurde het niet al te lang, met 25 minuten stond ik weer buiten. Een voorbeeld dat het niet altijd zo snel gaat is Lee Chong Wei, heren singel speler, want die was om 11.41 uur binnengekomen daar, zat er nog toen ik binnenkwam en toen ik wegging om 16.35 uur was hij nog steeds niet naar de wc geweest! Ik was erg blij dat het bij mij een stuk sneller ging!

Het is nu een week later, en terugkijkend op de wedstrijd heb ik er wel een goed gevoel aan over gehouden. Ik heb lekker gespeeld, een goede wedstrijd neergezet, alleen waar ik nu nog aan moet werken is om de focus tot het laatste vast te houden en niet te snel een moment van ontspanning erin te laten sluipen. Want daarmee kun je alsnog een kostbare wedstrijd verliezen. 

Na het WK had ik een weekje vakantie en heb ik een heerlijke tijd op Bali gehad. Vandaag ben ik weer begonnen met trainen en volgend weekend begint alweer de competitie in Duitsland. De week daarna vertrekken we naar Japan en Korea voor de volgende twee grote toernooien en daarna staat de Dutch Open in Almere alweer voor de deur. Ik blijf er stiekem toch van dromen dat het publiek daar een beetje zoals in Jakarta gaat verschijnen en dat alle Nederlanders daar met een 'man' meer kunnen aantreden in de wedstrijden! Want zeg nou eerlijk, dat zou toch vet zijn :)