foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Van 6 tm 11 oktober was de Dutch Open in Almere. Altijd fijn om een toernooi dichtbij huis te spelen, zonder al te veel reizen en hotelkamers te zien. Heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen, dus aan de omstandigheden kan het niet liggen! Het toernooi begon met de kwalificaties op dinsdag, het is mijn eerste toernooi samen met Ruben Jille in de mix, en dus moesten we in deze kwalificaties beginnen. 

 

We begonnen tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat de heer wel redelijk steil kon smashen ivm zijn lengte, en dat de dame goed was in hard en vlak, maar wat minder wanneer je haar liet reiken naar de shuttle. Ik moest dus vooral goed op het net zitten en Ruben moest vanaf achter zijn geduld bewaren. We begonnen niet goed, veel te ongeduldig en te agressief, waardoor er weinig rallies waren en we om elkaar heen bleven draaien met de stand. In het midden maakten wij wat foutjes en keken we tegen een 17-14 achterstand aan. Gelukkig konden we op tijd de knop omzetten naar de juiste tactiek en wonnen we deze set alsnog met 21-18. In de tweede begonnen we weer wat onwennig, maar vanaf 7-7 pakten we een voorsprong die we niet meer weggaven, met 21-14 wonnen we ook deze en dus waren we doorgedrongen tot het hoofdtoernooi!

Die wedstrijd moesten we op woensdag tegen een jong koppel uit Duitsland. Ook hier was de dame weer niet heel goed aan het net en was de heer iemand die graag wilde neerleggen. Beetje dezelfde tactiek aanhouden dus. Waar we gisteren wat onwennig begonnen, knalden we vandaag uit de startblokken. Met een snelle 21-9 zat de eerste set in de tas. In de tweede maakten we het onszelf een beetje lastig, maar met 21-18 trokken we alsnog aan het langste eind. De tweede ronde was bereikt!

Daarin speelden we tegen een gelegenheidskoppel uit Indonesië en Schotland. We wisten niet veel over hen als koppel, maar wel als individuen. Dat het een leuke, maar lastige pot zou worden stond vast. We hebben eigenlijk een goede wedstrijd gespeeld, zeker voor een eerste toernooi met elkaar, maar we kwamen nog te kort op de eindjes van de sets. Nadat we in de eerste set met 18-15 voorstonden konden we het niet vasthouden en verloren we met 22-20. In de tweede set kwamen we ook net te kort en moesten we met 21-18 onze meerdere erkennen. Balen natuurlijk, maar we kunnen terug kijken op een goed begin van hopelijk een mooie toekomst in de mix!

Later op de dag begon dan eindelijk ook de damesdubbel. Daarin moesten we het in de eerste ronde opnemen tegen Canadezen. We begonnen perfect, maar verslapten toen onze voorsprong behoorlijk groot was (16-5). We zijn echter geen moment in gevaar geweest deze set, maar het werd toch nog 21-14. Zaak in de tweede set om weer scherp te beginnen dus en er geen onnodige derde set van te maken. Het begon een beetje gelijkwaardig, maar vanaf 8-7 liepen we uit naar 12-7, en toen van 13-10 naar 17-10. Toen weer een beetje verslapt, maar ook hier zijn we eigenlijk niet echt meer in gevaar geweest. Met 21-18 was de wedstrijd gewonnen. 

In de tweede ronde troffen we de als tweede geplaatste Bulgaarse zusjes Stoeva. Die kennen we maar al te goed, en de laatste twee ontmoetingen waren in hun voordeel beslist. Tijd voor een revanche dus! We begonnen echter totaal niet goed aan deze wedstrijd. We waren niet voorbereid op hun hoge services en gingen daar veel te hard in, in plaats van dat we ons geduld bewaarden en voor de rally gingen wat juist de sleutel is tegen deze dames. Met 21-6 voor de zusjes was de eerste set in een recordtempo klaar. Dat moest anders als we er niet keihard afgeslagen wilden worden! Gelukkig konden we het omzetten en onze tactiek veranderen. In plaats van hard, hard en nog eens hard, gingen we droppen, prikken, clearen en dan pas hard en geplaatst erin. Dat pakten een stuk beter uit en met 21-19 sleepten we er een derde set uit. Daarin ging het gelijk op tot we van kant gingen wisselen en zij 11-10 voorstonden. We maakten weer de verkeerde keuzes, gingen te snel voor het punt in plaats van de rally en toen liepen zij uit naar een 14-10 en 17-12 voorsprong. Die hebben we niet meer goed kunnen maken en met 21-15 trokken we aan het kortste eind. Super jammer, zeker omdat we er echt dicht bij zaten en het erin zat om ze te pakken deze wedstrijd! 

Achteraf nog zuurder als je ze dan zelfs het toernooi ziet winnen, wetende dat je er zo dichtbij zat. Maar dichtbij is niet goed genoeg en dus zullen we nog harder moeten werken de komende tijd om wel goed genoeg te worden om die wedstrijden winnend af te kunnen sluiten. Ik zit nu alweer in Zwitserland om daar een paar dagen te trainen en vervolgens hier een toernooi te spelen. Dat zal vrijdag van start gaan, waarbij ik zowel in de mix met Ruben als in de dubbel met Samantha in het hoofdtoernooi mag beginnen!

En Rene Lagerwaard, bedankt weer voor de mooie foto's!