foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Een woord dat ik liever nooit zou gebruiken in mijn topsportcarriere is revalidatie. Helaas moet ik het nu toch doen, maar gelukkig hoef ik het niet te gebruiken na een operatie. Want laten we positief blijven, zo erg is het gelukkig niet met mijn blessure. Zoals de meesten van jullie weten, heb ik in de finale van Schotland moeten opgeven vanwege een zweepslag (spierscheur in mijn kuit). Dat was natuurlijk super balen, en het liefst was ik doorgegaan, maar ik kon niet meer op mijn been staan, dus dat was helaas geen optie. Diezelfde dag ben ik nog terug naar Nederland gevlogen en de volgende dag kon ik bij de fysiotherapeut terecht. Die bevestigde mijn vermoeden, een spierscheur. Ze hebben toen meteen een echo gemaakt en daaruit bleek dat hij ongeveer 2-3 cm was. Niks meer aan te doen en focus op vooruit, hoe kom ik hier het snelste weer vanaf.

De eerste week mocht ik niets doen. Ik moest elke dag proberen tot hoever het ging om normaal te lopen en afbouwen met mijn krukken. Na een week had ik mijn krukken niet meer nodig en kon ik zelf lopen, langzaam, maar ik kon lopen. Trap op ging inmiddels ook goed, alleen trap af was nog lastig omdat je dan natuurlijk helemaal door je been zakt en dat deed nog zeer. Maandag 30 november moest ik weer terug komen bij de fysiotherapeut om te kijken hoe het ging. Ze was best tevreden en vond dat ik wel kon beginnen met de crosstrainer en de fiets en uiteraard wat krachtoefeningen voor mijn bovenlichaam, want daar mankeerde immers niks aan. Ik mocht elke dag 5 min op de crosstrainer, 20 min fietsen, 5 min crosstrainer en dan een blokje krachttraining, waar ook een squat met alleen lichaamsgewicht in voor mocht komen. Dan moest ik donderdag weer terug komen om te kijken hoe dat zou gaan. Mijn dag zag er nu dus ongeveer zo uit:

   

Donderdag weer terug naar de fysio en omdat ik geen pijn had bij alles wat ik had gedaan, inmiddels de trap af kon lopen zonder pijn, mocht ik alles wat opvoeren. Het werd nu 10 min crosstrainer, 30 min fiets, 10 min crosstrainer en dan een blokje krachttraining, waarbij de squat nu met 20kg extra mocht. Om niet al te veel gevoel met badminton te verliezen en omdat ik na 2 weken toch wel weer zin heb om een racket op te pakken, ben ik ook nog eventjes op de baan te vinden. Echter mag ik absoluut nog niet bewegen, dus het enige wat je dan kunt doen is serveren. Wat zal die straks goed zijn! In ieder geval ziet mijn dag er tot en met maandag dus nu zo uit:

    

Maandag moet ik weer terug naar de fysio en dan gaan we kijken of ik weer wat meer kan uitbreiden. Ik loop nog steeds niet al te snel en ik merk dat ik het lastig vind om mijn pas ook echt goed af te wikkelen, omdat ik bang ben dat het pijn zal doen. Focus is nu dus vooral ook dat, als ik loop, ik mijn pas goed afwikkel, zodat ik niet straks met een heup probleem zit ;) Ik hou jullie op de hoogte!