foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Op 27 maart was het dan zover, mijn eerste senioren trip naar Azië! Eerst afreizen naar Maleisie, Kuala Lumpur om precies te zijn. Daar een Premier Super Serie spelen (hoogste toernooi) en dan door naar Singapore om daar een Super Serie te spelen. Voor beide toernooien had ik mij gelukkig met de damesdubbel al geplaatst voor het hoofdtoernooi! Het begon in Maleisie pas op 31 maart met de kwalificatie en ik hoefde dus pas op 1 april in actie te komen.

Een directe vlucht gelukkig van 11 uur richting Kuala Lumpur. Het fijne van deze vluchten is dat je een eigen tv-scherm hebt waar je zelf op kan selecteren wat je wilt zien of doen. Ik heb een beetje geslapen, twee films gekeken, wat gegeten en een beetje gelopen voor zover dat mocht want we hadden veel turbulentie. Gelukkig veilig geland en toen we het vliegveld uitliepen meteen een klap van warmte in je gezicht! 

Naar het hotel gebracht zonder problemen en eenmaal daar aangekomen bleek het een geweldig groot hotel te zijn! Ik had natuurlijk vooraf even opgezocht hoe het eruit zag, maar dit maakte zijn 5 sterren meer dan waard! Twee grote torens met hotelkamers, aan elkaar verbonden door middel van een shoppingmall van 10 verdiepingen. En dan niet zomaar een shoppingmall, maar ook een waar op de vijfde verdieping gewoon een pretpark in gebouwd is inclusief achtbaan!

Het was inmiddels zaterdagavond toen we aankwamen en dus even lekker wat gegeten in deze shoppingmall en toen geprobeerd de slaap een beetje te rekken maar om 21.30 ging bij mij het lampje uit en de volgende ochtend om 9.30 werd ik door de wekker wakker! Een goede eerste nacht dus, maar dat is meestal het probleem niet. De jetlag komt vaak de tweede nacht om de hoek kijken, dus laten we hopen dat het goed gaat komen. Zondagochtend eerst ontbeten en toen konden we in de middag in de main hall slaan. Altijd fijn om eerst even te kunnen trainen voordat je aan de bak moet. Omdat wij redelijk vroeg waren gekomen, konden we zelfs twee dagen in de main hall. Zondag vooral een beetje rustig aan, even de hartslag omhoog maar vooral gevoel krijgen dus veel lobs, verdediging, drops en een paar potjes op het einde. Daarna terug naar het hotel, weer wat gegeten in de shopping mall en rond 22.00 naar bed, heerlijk geslapen tot 3.30, voor mijn gevoel alsof ik alweer een nacht van 12 uur had gemaakt. Toen helaas dus wakker gelegen tot 6.30 maar gelukkig toen nog wat uurtjes slaap kunnen pakken tot de wekker ging om 9.30. De maandag was redelijk identiek aan de zondag, wat in de main hall getraind en daarna weer relax wat gegeten en op tijd naar bed gegaan. Gelukkig nu een goede nacht gemaakt en dus vaarwel jetlag! 

Dinsdag begon de kwalificatie en konden we dus niet meer in de main hall trainen. Er was een trainingshall dus daar gingen we vol goede moed naartoe. Daar aangekomen werden we voor een shoppingmall afgezet. Op de vijfde verdieping was een bioscoop, maar ook een trainingshal met 6 badmintonbanen! Echt bizar om te zien, maar nog erger was het toen we naar binnen gingen! Geen airco en afgesloten met een glazen wand, jullie kunnen je voorstellen hoe heet het zal zijn, maar ik zeg je het is nog warmer dan je denkt ;) toen ik alleen al mijn schoenen had aangetrokken zweette ik al en toen moesten we onze training nog beginnen! Een ware sauna dus, en na deze dag (we hadden de rest van de week ook trainingsbanen hier) zou ik ervoor zorgen dat ik een handdoek en minsten 4 flessen water mee had! Voor de mensen die mij niet kennen: ik drink normaal niet eens een liter water op in 2 uur, maar nu zeker 2 liter in 1,5 uur...

Woensdag mocht ik dan beginnen! We hadden een Maleisisch koppel geloot, waarvan we wisten dat we kansen hadden, maar dat we ze niet moesten onderschatten. Een beetje zenuwachtig was ik wel in het begin, maar gelukkig kon ik die redelijk snel kwijtraken. Echter kwamen we er niet lekker in, de gehele wedstrijd niet. Zoals onze coach de wedstrijd na afloop mooi heeft samengevat: wij hebben meer directe winners gemaakt, maar helaas ook veel meer eigen simpele eigen fouten en dan wordt het lastig om een wedstrijd te winnen. Onze tegenstanders waren in dat opzicht constanter, wij maakten voor hun de punten in plaats van dat zij ze zelf moesten maken. Dus toen was het na 1 wedstrijd helaas voor mij alweer einde oefening.

 

Een vooruitzicht van een week trainen in de sauna had ik dus voor mij. Niet geheel waar ik op gehoopt had bij mijn eerste Azië toernooi, maar het is nou eenmaal zo en dus maar elke dag trainen in die snikhete hal en voorbereiden voor het volgende toernooi in Singapore volgende week! Natuurlijk zit aan elk nadeel zijn voordeel, we hadden door het verlies wat tijd om wat te kunnen zien van Kuala Lumpur. Een beetje de toerist uitgehangen nadat we in de ochtend getraind hadden. We zijn richting de bekende Petrona Twin Towers geweest, de shoppingmall helemaal doorgeweest (ja alle 10 verdiepingen!), heerlijk gegeten op de foodcourt (maaltijd voor 1,62 euro) een bezoekje gebracht aan Chinatown, een beetje aan het zwembad van het hotel gelegen en een locale delicatesse gegeten, icecream goreng, ijs met een gefrituurd laagje erom heen!

 

Morgenochtend vliegen we door naar Singapore, waar het toernooi voor mij weer op woensdag zal beginnen. We hebben daar een koppel uit Indonesië geloot en gaan ons best doen om een betere wedstrijd neer te zetten dan deze week! Ik hou jullie op de hoogte!